04-05-13

Live and let die.

8ste 007-film.

live and let die, james bond, 007

Binnen één etmaal worden drie Britse agenten vermoord: de eerste in New York, in het hoofdkwartier van de VN, waar hij Dr. Kananga, de leider van het Caribische eiland San Monique, in de gaten hield; de tweede in New Orleans; de derde op San Monique zelf. Er is dus mogelijk een connectie, en James Bond wordt op missie naar New York gestuurd, waar hij zal samenwerken met Felix Leiter van de CIA, die Kananga's ambassade afluistert. Direct bij aankomst in New York wordt de chauffeur van Bond vermoord. Bond volgt de moordenaar naar een winkel vol voodoo-items. Vanuit de winkel volgt hij een auto, die naar Harlem gaat, en stopt bij een restaurant dat Filet of Soul heet. In het restaurant wordt Bond opgewacht en overmeesterd. Daar ontmoet hij Solitaire, een helderziend meisje dat voor Kananga werkt, en gangsterleider Mr. Big, die terstond opdracht geeft om Bond te doden. Buiten weet Bond te ontsnappen, met behulp van CIA-agent Harold Strutter. Deze legt hem uit dat Mr. Big de machtigste crimineel van de stad is. De vraag is wat Kananga en hij met elkaar te maken hebben.

Bond volgt Kananga naar San Monique, waar hij assistentie krijgt van CIA-agente Rosie Carver, en van Quarrel Jr. Als blijkt dat Rosie ook de assistente was van Baines, de agent die op het eiland vermoord werd, vertrouwt Bond het niet en zet Rosie onder druk. Ze wordt echter door de mannen van Kananga vermoord. Met behulp van Quarrel dringt Bond binnen in het huis van Solitaire, en verleidt haar in de hoop dat ze hem tegen Kananga zal helpen. Nu Solitaire echter geen maagd meer is, is ze haar gave ook kwijt. Samen ontsnappen ze van San Monique, maar niet alvorens te ontdekken dat Kananga er grote plantages vol papaver verbergt.

Ze gaan naar New Orleans om de laatste vraagstukken op te lossen, maar de bende van Mr. Big wacht hen op.

 

1973

10:11 Gepost door Helliwood-man in 007, BLU-RAY | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1973, bd, roger moore, yaphet kotto, jane seymour |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.