09-04-13

On her Majesty's secret service.

6de 007-film.

james bond, 007

 

James Bond rijdt in een snelle auto over een autoweg langs de Portugese kust. Plots wordt hij ingehaald door een vrouw in een Mercury Cougar. Bond volgt de auto naar het strand, waar hij ziet hoe de vrouw zelfmoord probeert te plegen door zich in zee te verdrinken. Bond rijdt het strand op en duikt de zee in om haar te redden. Wanneer hij haar uit de zee heeft gehaald en zich aan haar voorstelt, duiken er twee potige kerels op die proberen om Bond én de vrouw om te leggen. Na een vechtpartij met de twee mannen, die door Bond glorieus wordt gewonnen, vlucht de vrouw zonder een woord met Bond gewisseld te hebben haar auto in en scheurt weg.

Bond ontmoet de vrouw later in een casino. Hij ziet hoe ze een inzet doet aan de roulettetafel, maar daarna aan de croupier opbiecht dat ze haar inzet niet kan betalen. Bond redt haar uit de brand door haar schuld op zich te nemen. De vrouw, gravin Teresa di Vincenzo (liever "Tracy", want zoals ze zelf zegt, "Teresa is een heilige"), nodigt hem uit in haar hotelkamer om hem te bedanken voor zijn gunsten.

De volgende morgen wordt Bond wakker in Tracy's bed, maar Tracy blijkt het hotel 's ochtends vroeg inmiddels al verlaten te hebben. Als Bond even later zelf het hotel wil verlaten, wordt hij ontvoerd en bij Marc-Ange Draco gebracht. Draco is hoofd van het Europese misdaadsyndicaat "Unione Corse", en in die zin inmiddels al een oude bekende van Bond. Draco onthult dat hij de vader is van Tracy, zijn enig kind. Hij vertelt over haar roerige verleden, en hoe graag hij wat stabiliteit in haar leven zou willen brengen, en een echtgenoot die op haar kan letten. Draco belooft Bond een miljoen pond wanneer Bond met Tracy trouwt. Bond wil dit aanbod niet zomaar aannemen. Hij belooft echter wel dat hij de contacten met Tracy warm zal houden, op voorwaarde dat Draco hem vertelt waar Ernst Stavro Blofeld te vinden is, het hoofd van het geheime misdaadsyndicaat SPECTRE. Bond is het spoor van Blofeld al geruime tijd bijster, nadat hij deze meestercrimineel  uit het oog verloren heeft, en kan dus wel een aanwijzig gebruiken. Draco gaat hiermee akkoord. Tenslotte is SPECTRE zijn grootste concurrent.

1969

De commentaren zijn gesloten.