28-01-13

Goldfinger.

3de 007-film.

1964, james bond, 007

Bond komt 's nachts ergens in Zuid-Amerika uit de zee. Hij heeft een duikerspak en een rubberen camouflage-eend op zijn hoofd. Hij sluipt een fabrieksterrein binnen en plaatst een tijdbom. Onder zijn duikpak draagt hij een witte smoking, waarmee hij een nachtclub binnengaat. De ontploffing van de bom verstoort de act van de buikdanseres, die kwaad naar de kleedkamer loopt. Bond volgt haar, en treft haar aan in de kleedkamer, waar ze in bad zit. Bond doet zijn jasje uit en zoent de buikdanseres. Vervolgens wordt Bond aangevallen door een bewaker, maar Bond schakelt deze uit door hem in het bad te duwen en er een elektrisch ventilatortje bij te gooien.

Bond heeft vervolgens een tijdje verlof in Miami, maar krijgt hier al snel een nieuwe opdracht, via CIA-agent Felix Leiter. Bond moet Auric Goldfinger observeren. In het hotel ontmoet hij Goldfinger die valsspeelt met kaarten doordat zijn maîtresse Jill Masterson via een radioverbinding aanwijzingen influistert. Bond saboteert dit en maakt een romantisch afspraakje met Jill, die dezelfde avond echter vermoord wordt, waarbij haar hele lichaam goudkleurig geverfd wordt.

Terug in Engeland krijgt Bond te horen dat Goldfinger van grootschalige goudsmokkel verdacht wordt en krijgt hij een Duitse goudstaaf uit de Tweede Wereldoorlog mee om Goldfinger uit zijn tent te lokken.

 

1964

13:33 Gepost door Helliwood-man in 007, BLU-RAY | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1964 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.