18-12-12

From Russia with love.

2de 007-film. 

james bond,1963, 007

Schaakmeester Kronsteen heeft voor de organisatie SPECTRE een geheim plan uitgedokterd om een Lektor, een Russische decoderingsmachine, te stelen. Hierbij zullen zowel de Russische als de Britse geheime dienst als pionnen fungeren. De uitvoering van het plan wordt overzien door Rosa Klebb, het naar SPECTRE overgelopen operatiehoofd van SMERSJ, die de geraffineerde beroepsmoordenaar Red Grant selecteert. Doordat Klebbs overlopen nog niet bekend is gemaakt, kan zij de Russische agente Tatiana Romanova een valse opdracht geven. Tatiana moet voorwenden verliefd te zijn op Bond: zij zal MI6 aanbieden de machine stelen waarna James Bond haar naar Engeland zal smokkelen. SPECTRE wil dat ze de reis niet overleven: Grant moet hen volgen en alles in de juiste richting sturen, zodat hij hen uiteindelijk vermoorden kan en de Lektor kan stelen. Zodoende zal SPECTRE niet alleen de Lektor in handen krijgen, maar ook de dood van hun agent Dr. No wreken, die door Bond was vermoord.

M en Bond denken dat het een hinderlaag is, maar Bond gaat toch verder met de missie, omdat het in handen krijgen van de Lektor cruciaal is. Hij gaat naar Istanbul waar hij kennis maakt met Ali Kerim Bey, het hoofd van het plaatselijke MI6-station, die Bond uitlegt dat het vrij normaal is dat zijn agenten (die allen zijn zoons zijn) en Bulgaren in dienst van de KGB elkaar schaduwen. Grant vermoordt echter één van de Bulgaren om een aanslag op Kerim Bey's hoofdkwartier uit te lokken. Kerim en Bond spioneren in het Russische hoofdkwartier en ontdekken daar beroepsmoordenaar Krilencu, een oude vijand van Kerim. Om het verhitte klimaat te ontvluchten wijken Bond en Kerim uit naar een kamp van bevriende Roma, dat echter wordt aangevallen door Krilencu's mannen, waarbij Grant stiekem Bonds leven redt. De volgende nacht slagen Bond en Kerim erin om Krilencu te doden.

Terug in zijn hotel wordt Bond in zijn slaapkamer opgewacht door Tatiana, die hem verleidt. Klebb en Grant zitten echter verborgen achter de spiegel en filmen het gebeuren. Tatiana belooft Bond de volgende dag een kaart van het Russische consulaat te bezorgen in de Haga Sophia. Een Bulgaarse agent die Bond al eerder volgde, probeert in te grijpen, maar wordt door Grant vermoordt. Omdat Bond en Kerim een valstrik vermoeden dringt Bond een dag eerder dan afgesproken binnen in het consulaat, waar hij met Tatiana's hulp de Lektor steelt. Bond, Kerim en Tatiana vluchten met de Oriënt-Express naar Venetië, maar worden achtervolgd door een agent genaamd Benz. Benz en Kerim worden door Grant vermoord, die het vervolgens laat lijken alsof beiden elkaar gedood hebben. Bond verandert hierop de plannen en laat contact opnemen met het MI6-station in Zagreb. Grant vermoordt de agent Nash en neemt diens plaats in. Door Tatiana te verdoven slaagt hij erin Bond te overmeesteren, maar Grant kan het niet laten om Bond eerst het hele plan te onthullen. De film uit de hotelkamer zal in Tatiana's handtas gestopt worden, met een chantagebrief, zodat het lijkt alsof Bond haar vermoord heeft en zelfmoord gepleegd heeft. Bond probeert zijn leven af te kopen met verborgen geldstukken in zijn aktetas, waarop Grant de tas zo opent dat een ingebouwd blik traangas ontploft. Na een fel gevecht slaagt Bond erin om Grant met zijn eigen wurgkoord te doden. Met Tatiana kaapt hij de vluchtauto die klaarstond voor Grant.

1963

19:42 Gepost door Helliwood-man in 007, BLU-RAY | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1963, sean connery, bd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.